Man opgepakt voor geldbedrog met zijn vijf echtgenotes

Man opgepakt voor geldbedrog met zijn vijf echtgenotes

BHUBANESWAR – Een 34-jarige man in India is gearresteerd, omdat hij geld stal van vijf vrouwen met wie hij getrouwd was. Wat het verhaal nog vreemder maakt: hij deed zich bij zijn slachtoffers voor als politieagent.

Satyajit Managobind Samal sloeg toe op datingsites en richtte zich vooral op jonge weduwen en gescheiden vrouwen. Hij deed alsof hij een politieagent was en probeerde zo geld van zijn slachtoffers af te troggelen. “Hij eiste contant geld, nadat ze beloofd hadden met hem te trouwen. Vervolgens bedreigde hij de vrouwen met een pistool als ze hun geld terugvroegen”, meldt een politiewoordvoerder. Twee van de slachtoffers schakelden de politie in en zo kwamen ze Samal op het spoor.

Van het geld kocht Samal allerlei auto’s, die hij leasete aan taxidiensten. Ook had hij een luxe levensstijl en vloog hij regelmatig naar Dubai. In totaal zou hij aan 49 vrouwen huwelijksvoorstellen gedaan hebben. Als hij merkte dat ze geïnteresseerd waren, zette hij zijn snode plan in werking.

Sommigen van zijn slachtoffers moesten meerdere leningen afsluiten om aan de eisen van Samal te voldoen. De politie geeft aan dat de zaak nog niet is afgehandeld. “We verwachten dat na zijn arrestatie wellicht meer gedupeerde vrouwen zich zullen melden.” (De Telegraaf)…[+]