Politie houdt vreemdelingen aan voor ‘skimming’

3 (01.30 uur) Politie houdt twee

PARAMARIBO – De politie heeft de 40-jarige A.T. en de 39-jarige P.A., beide vreemdelingen, aangehouden in verband met de grootschalige pinpasfraude (skimming)- zaak bij de bankinstellingen van Suriname.
Een vrouw deed aangifte bij politiebureau Latour toen zij ontdekte dat er een bepaald bedrag in SRD bij een ATM- machine van haar bankrekening is gelicht. Verder was ook te zien dat een groot bedrag middels een POS-transactie was besteed bij een winkelzaak. De vrouw heeft nadat ze de vreemde transacties had ontdekt contact gemaakt met haar bank en stapte daarna naar de politie om aangifte te doen.
De politie stelde een onderzoek in, waarbij A.T. en P.A. in beeld werden gebracht. Het tweetal werd vervolgens opgespoord en aangehouden. In het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten zijn in totaal 94 namaakpinpassen aangetroffen en in beslag genomen. Ook een aantal goederen, die de verdachten bij zich hadden, is in beslag genomen. Voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de verdachten meer moeten afweten over de spraakmakende pinpasfraude (skimming)-zaak bij de bankinstellingen. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Fraude.…[+]