Grote belangstelling voor politie mediabeurs

7 (10.30 uur) Veel belangstelling voor

PARAMARIBO – Velen bezochten de politie mediabeurs die op 2 en 3 augustus 2024 werd gehouden op het terrein van de Politie Academie aan de Tibitistraat. De verschillende afdelingen van de politie hadden elk een stand bij de beurs en burgers konden naar elk van deze stands stappen voor informatie.
Bij elke stand konden de mensen terecht voor informatie over de werkzaamheden van de verschillende afdelingen en entiteiten binnen de politie. De verschillende afdelingen vertelden in hun eigen stand op welke vormen van criminaliteit zij gefocust zijn, hoe de bestrijding van illegale praktijken en criminaliteit plaatsvinden en ook wat de burgers kunnen doen om hun bijdrage in deze te leveren. Ook werd er veel beeldmateriaal in de vorm van foto’s of voorbeelden van illegale middelen, wapens of substanties tentoongesteld, zodat de burgers hierover vragen konden stellen, informatie kregen over wat wel of niet mag en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat zij in hun eigen omgeving niet te maken krijgen met illegale middelen.
Politiewoordvoerder Milton Kensmil zegt dat het Korps Politie Suriname erg tevreden is met de opkomst van de mensen tijdens de politie mediabeurs. Volgens hem was de beurs een kans voor de burgers om zonder vrees alle vragen te stellen aan de politie over de steeds toenemende criminaliteit, hoe deze te kunnen bestrijden en ook hoe zelf een bijdrage te kunnen leveren om criminaliteit tegen te gaan. De politie beschouwt de beurs ook als een groot succes omdat die het volk dichter bij de politie heeft gebracht. “Wij konden ook vrij praten met vele burgers hetgeen maakt dat zij ons ook beter begrijpen en nu ook weten waarom en hoe de politie handelt en tewerk gaat in bepaalde situaties”, zegt een van de standhouders op de beurs. Ook de kinderen konden genieten van de vele activiteiten tijdens de politie mediabeurs.
Fototekst: Tijdens de politie mediabeurs konden ook kinderen meedoen met de vele activiteiten die werden gehouden bij de verschillende stands. Zowel aan kinderen als ouders werd zoveel mogelijk informatie verschaft over het werk van de politie.…[+]