Grote belangstelling voor extra aandacht-scholen in de vakantie

9 (13.00 uur) Grote belangstelling voor

PARAMARIBO – Meer dan de helft van de ouders, die een kind hebben op een basisschool, geeft aan geïnteresseerd te zijn om hun kind op te geven voor de extra aandacht-school van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) die gehouden wordt van 26 augustus tot en met 20 september. Dit zegt Helmina Poese, directeur Algemeen Vormend Onderwijs van het ministerie. Poese vertelt dat uit gesprekken met ouders naar voren is gekomen dat er grote belangstelling is en dat zij graag willen dat de hiaten die de kinderen hebben worden weggewerkt.
Volgens de directeur hebben de schoolleiders van 75 scholen de locatie opgegeven om de extra aandacht-scholen te houden. Echter, het ministerie moet nog kijken aan de hand van de woonadressen van de kinderen welke scholen de extra aandacht-scholen zullen zijn.
Enkele ouders vertellen dat zij hun kind zeker zullen opgeven voor de extra aandacht-school, omdat zij willen dat de leerachterstanden die hun kroost hebben opgelopen tijdens de COVID-19-pandemie weggewerkt worden. Samantha Ligeon, moeder van drie, geeft aan dat zij weet dat de achterstanden niet in die vier weken kunnen worden ingelopen, maar dat het alvast een stap in de goede richting is om die weg te werken. Ligeon doet een beroep op de ouders die hun kind zullen inschrijven op een extra aandacht-school dat zij hun kind niet alleen inschrijven omdat zij denken dat de kinderen een bezigheid hebben, maar dat zij ook daadwerkelijk werken aan de prestaties van hun kinderen.…[+]