Kennelijk waren mensen met een beperking een gevaar voor de president

6 Kennelijk waren wij een gevaar voor de president de boeren niet

PARAMARIBO – “Kennelijk waren de mensen met een beperking een gevaar voor de president, maar de boeren zo te zien niet. Vandaar dat de president deze groep netjes heeft toegesproken”,  zegt Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de stichting Wan Okasi. Hij merkt op dat tijdens de protestactie van de mensen met een beperking op 22 januari de president hen voorbijreed zonder hen toe te spreken. Koendjbiharie vraagt zich af waarom de president nu wel de boeren heeft toegesproken.

Koendjbiharie vindt dat de handeling van de president aangeeft dat er met twee maten wordt gemeten. “Er wordt iedere keer aangegeven dat er geen geld is, maar kennelijk is er voor de boeren wel geld. Dus is er werkelijk geen geld, of is er nu wel geld? Waarom is er wel om aan de boeren te geven? Zijn het sponsoren van de partij van de president? Is het omdat wij als doelgroep de partij niet kunnen sponsoren?” vraagt de voorzitter zich retorisch af. Hij stelt dat dit vragen zijn die waarschijnlijk onbeantwoord zullen blijven.

Enkele leerkrachten vertellen dat zij versteld stonden van de actie van het staatshoofd. Volgens een leerkracht mochten zij tijdens de protesten niet eens op het terrein van het Kabinet van de President staan. Ook kwam het staatshoofd geen enkele keer naar buiten om de leerkrachten toe te spreken toen zij een rechtvaardige strijd voerden. Zij vragen zich af waarom er ook minder politieagenten op de been waren dan bij de protesten die zij eerder dit jaar hadden georganiseerd. “Wij hopen dat de president de eerstvolgende groep die gaat protesteren en aanklopt bij het kabinet ook dezelfde behandeling geeft en ze toespreekt in plaats van een vertegenwoordiger te sturen”,  besluit een leerkracht…[+]