Skelet van Engelse baby met touw om nek blijkt ruim honderd jaar oud

Skelet van Engelse baby met touw om nek blijkt ruim honderd jaar oud

LONDON – Een skelet van een baby dat vorige week onder een vloer in een Noord-Engels dorp werd gevonden, is ruim honderd jaar oud. Volgens de politie was er een touw om de nek van de onbekende baby gewikkeld.

Vanwege het touw om de nek spreekt de politie van een “verdacht” overlijden. Uit onderzoek is gebleken dat de baby niet te vroeg was geboren. Over het geslacht en de identiteit van het kindje is niets bekend. De komende weken vinden meer forensische onderzoeken plaats.

Bouwvakkers vonden de menselijke resten op 29 juli tijdens een renovatie van een huis in Bishop Auckland, tientallen kilometers ten zuiden van Newcastle. Het skelet lag onder de vloerplanken in een kamer op een van de bovenverdiepingen. De politie denkt dat het daar onaangeroerd heeft gelegen sinds het begin van de twintigste eeuw.

Het kind was gewikkeld in een krant die in de loop der jaren is vergaan. Aan de hand van een stukje papier kon de politie vaststellen dat de krant uit 1910 komt. De politie probeert de namen van de huiseigenaren tussen 1900 en 1920 te achterhalen. Stamboomonderzoek moet vervolgens helpen bij de zoektocht naar mogelijk nog levende familieleden.

Het pand waar het skelet werd gevonden, dateert uit de victoriaanse periode, oftewel de negentiende eeuw. Ooit bood het onderdak aan een door de kerk gerunde moeder- en babyopvang, maar de autoriteiten denken dat de baby voor die tijd is overleden.

Een hoge politiefunctionaris zegt dat het onderzoek naar de dood “extreem moeilijk” is, maar ook dat de politie een plicht heeft tegenover het kindje. De baby krijgt volgens hem zodra het mogelijk is een “passende en waardige begrafenis”. (NU.nl)…[+]