Klimaatactivisten bekladden landhuis van Messi op Ibiza

Klimaatactivisten bekladden landhuis van Messi op Ibiza

IBIZA – Klimaatactivisten van het Spaanse Futuro Vegetal hebben dinsdag het landhuis van Lionel Messi op Ibiza beklad met rode en zwarte verf. Met die actie willen ze de klimaatcrisis aan de kaak stellen. Volgens hen ligt de oorzaak van die crisis mede bij de rijken.

De activisten hingen een spandoek op aan de gevel van het huis met de slogan “Help de planeet, verorber de rijken en schaf de politie af.” Ze verwezen onder meer naar het Oxfam-rapport van 2023, waarin staat dat de rijkste 1% van de wereldbevolking in 2019 evenveel koolstofemissies genereerde als de armste twee derde van de mensheid.

Volgens de groep is Messi’s landhuis een “illegale” constructie die de voetballer kocht voor 11 miljoen euro. De woordvoerder van Futuro Vegetal, Bilbo Bassaterra, zei dat “de wet blijkbaar niet voor iedereen hetzelfde werkt.” De organisatie bekritiseerde ook de politie. Dit is de tweede zomer dat Futuro Vegetal Ibiza uitkiest voor haar protestacties. Afgelopen zomer spoot het zwarte verf op de kersen van discotheek Pacha en bestormde het een luxe strandclub met de slogan: “Uw luxe, onze klimaatcrisis.” Ook gooiden ze verf naar een privéjet, een Lamborghini en een megajacht. De Argentijnse superster reageerde nog niet op de feiten. (De Telegraaf)…[+]