Jaïr Tjon En Fa strandt in zestiende ronde

657e2b9f-ebfb-40e4-aba0-ebd646f85497

WIELRENNEN – Jaïr Tjon En Fa is gestrand in de zestiende finales op de 200 meter sprint. De Surinaamse baanwielrenner verloor in de herkansingsronde van de zestiende finale van de Poolse Mateusz Rudyk. De 30-jarige Surinamer was 0,054 seconden trager dan zijn tegenstander.

Tjon En Fa probeerde in de herkansingsronde van de zestiende finale van achteren aan te vallen. Dit lukte wel in het begin, maar in de laatste ronde sprintte Rudyk weg. Tjon En Fa probeerde een inhaalslag te maken, maar het gat was te groot. Hierdoor komt Tjon En Fa niet verder dan de zestiende ronde. Tjon En Fa werd al in de zestiende finale geklopt door Mikhail Yakolev van Israël.

Tjon En Fa plaatste zich voor de 1/32ste finale met een 23ste snelste tijd. Hij reed in de kwalificatieronde een tijd van 9.637 seconden. In de 1/32ste finale werd Tjon En Fa gekoppeld aan de Australiër Matthew Richardson, die de tweede beste tijd had in de kwalificatie. In deze ronde verloor Tjon En Fa van de Australiër en hij werd verwezen naar de herkansingsronde om de zestiende finale te halen.

In de herkansingsronde werd hij in een groep geplaatst met de Duitser Luca Spiegel en de Chinees Yu Zhou. De Surinaamse baanwielrenner was met 0.020 seconden sneller dan Spiegel en won zijn herkansingsronde. Hiermee plaatste Tjon En Fa zich voor de zestiende ronde. …[+]