Vrouw vraagt rechter mishandelaar vrij te laten

4 Vrouw vraagt rechter

PARAMARIBO – Mevrouw S.G. heeft maandag in de rechtszaal aan de kortgedingrechter gevraagd om haar concubant F.B. vrij te laten, die is gearresteerd na haar opnieuw te hebben mishandeld. Hoewel ze niet precies kon aangeven waarom ze dit wilde, gaf ze aan dat ze de relatie met F.B. wil beëindigen en dat hij niet meer welkom is bij haar zodra hij vrijkomt.
Het paar heeft al zes jaar een af-en-aan-relatie, waarin F.B. zijn concubine vier keer zou hebben mishandeld. Vorig jaar werd F.B. al veroordeeld voor mishandeling van de vrouw en bracht hij zes maanden in de gevangenis door. Bij zijn vrijlating stond S.G. buiten de gevangenispoort op hem te wachten en liet hem weer bij haar intrekken, omdat hij een nieuwe baan zou beginnen en tijdelijk onderdak nodig had.
F.B. kreeg bij zijn veroordeling ook een proeftijd van twee jaar opgelegd, maar binnen een jaar ging het opnieuw mis. S.G. kreeg weer klappen en deed opnieuw aangifte bij de politie, die F.B. arresteerde en S.G. naar de dokter verwees. De dokter constateerde een oogverwonding bij de vrouw, die gelukkig geen blijvende schade veroorzaakte.
In de rechtszaal verklaarde S.G. dat F.B. gewelddadig wordt wanneer hij gedronken heeft, maar dat hij verder aardig is. F.B. ontkent echter stelselmatig de mishandelingen en beweert dat S.G. vaak duizelig wordt en valt, waardoor ze zich verwondt. Hij verklaarde dat ze uit de hangmat, de auto en zelfs staand is gevallen.
Ondanks het verzoek van S.G. heeft de rechter besloten F.B. in hechtenis te houden, in ieder geval tot de uitspraak op 19 augustus.…[+]