Roep naar sociale bijstand binnenland lijkt aan dovemansoren

9 (12.00 uur) Roep naar sociale

PARAMARIBO – Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft woensdag zijn ontevredenheid over het uitblijven van sociale uitkeringen voor bewoners van het binnenland benadrukt. Hij gaf echter aan geen verdere opmerkingen te willen maken om de reeds gespannen situatie binnen de coalitie niet verder te verergeren. “Ik wil daarover niet praten, anders ga ik domme dingen zeggen”, aldus Brunswijk voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers.

De vicepresident, die al lange tijd moeite heeft om financiële middelen te verkrijgen voor de districten in het binnenland, toont zich steeds meer machteloos om de regering zover te krijgen eindelijk meer aandacht te geven aan de noden in het binnenland. Zijn politieke partij, de ABOP, heeft een aanzienlijke aanhang in het binnenlanden en de politieke druk wordt steeds groter vanwege het uitblijven van de uitkeringen. “Een deel van het land wordt stiefmoederlijk behandeld”, moppert de tweede man van het land.

In een poging om de situatie te verbeteren, heeft de vicepresident een brief gestuurd naar het Ministerie van Financiën en Planning. Hierin vraagt hij om meer betrokkenheid en inzage in de besteding van middelen voor het achterland. Brunswijk is nog steeds op zoek naar een verklaring waarom gemeenschappen in het binnenland jarenlang moeten wachten op sociale bijstand, terwijl andere districten hun uitkeringen tijdig ontvangen. “Het is hun recht”, benadrukte hij opnieuw.…[+]