Monument in verband met 145-jarig bestaan Nieuw Nickerie

1 Nickerie krijgt een monument

NICKERIE – First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry heeft in verband met 145 jaar Nieuw Nickerie een monument  geschonken aan de Nickeriaanse gemeenschap. Zij geeft aan dat het een voorrecht is om als geboren en getogen Nickeriaanse, in afstemming met het Kabinet van de President, dit de doen in verband met het heuglijk feit. Het zal een monument worden die verschillende karakteristieken waarborgt.

Het zal historisch, recreatief, cultureel en educatief zijn. Zij lichte een tipje van de sluier dat volgens het ontwerp een schip te zien zal zijn, dat moet aanduiden waarmee onze voorouders naar Suriname gekomen zijn. Veel wilde zij nog niet prijsgeven. Over vier maanden zal dit een feit moeten zijn. Er is een commissie bij Presidentiële Resolutie samengesteld, die erop zal toezien wat er allemaal gebeurt en dat het op de juiste manier plaatsvindt. De first lady gaf verder aan dat er een prijskaartje aan verbonden is.

Het idee dateert van 2020; zij heeft dit kunnen realiseren door middel van sponsoren uit het district. Daarvoor is zij de sponsoren  heel erg dankbaar. Het is een monument voor Nickerie en door Nickerianen. President Chandrikapersad Santokhi heeft de eerste paal geheid, terwijl hij samen met de first lady soft sprenkelde. Dit monument komt te staan in het Zoetwaterkanaal aan de overkant van het  politiebureau Nieuw-Nickerie. Alvorens het startsein te geven werd er een naambord onthuld door de president, first lady en districtscommissaris Senrita Gobardhan…[+]