Nadal meldt zich af voor US Open

(13.00 uur ) Nadal meldt zich af voor US Open

TENNIS – Rafael Nadal doet dit jaar niet mee aan de US Open. De Spaanse gravellegende meldt woensdag dat hij niet fit genoeg is en richt zich op de Laver Cup.

“Ik wil laten weten dat ik heb besloten niet mee te doen aan de US Open, een toernooi waaraan ik veel herinneringen heb”, schrijft Nadal op X. “Ik zal die zinderende en speciale avonden in New York missen, maar ik ben niet in staat 100 procent te geven.” De afmelding van de 37-jarige Nadal komt niet als een verrassing. De 22-voudig Grand Slam-winnaar kwakkelt al tijden met zijn gezondheid en is flink gekelderd op de wereldranglijst. Nadal deed dit jaar wel mee aan ‘zijn’ Roland Garros, maar verloor daar in de eerste ronde. Op de Olympische Spelen nam hij deel aan het enkelspel én dubbelspel, maar beide zonder succes.

Het heeft er veel schijn van dat de Laver Cup in september het laatste kunstje van Nadal wordt. In deze wedstrijd tussen een Europees en een Amerikaans team, die dit jaar in Berlijn wordt gespeeld, nam vriend en eeuwige rivaal Roger Federer twee jaar geleden afscheid. Dat leverde destijds ontroerende beelden op. Het afscheid van Federer greep Nadal zichtbaar aan. De twee tennislegendes zaten naast elkaar op een bankje te huilen. Een afscheid op de US Open komt er dus niet voor Nadal. De Spanjaard won het Grand Slam-toernooi in New York viermaal: in 2010, 2013, 2017 en 2019. De US Open begint op 26 augustus. (Nusport)

Foto: Rafael Nadal zal niet meedoen aan de US Open, maar wel aan de Laver Cup. (Foto: ESPN) …[+]