Braziliaanse autoriteiten: Alle 62 inzittenden omgekomen bij ramp met passagiersvliegtuig

6(00.00 uur) Braziliaanse autoriteiten alle 62 inzittenden omgekomen bij ramp

SAO PAULO – In Brazilië is een passagierstoestel neergestort. Braziliaanse media melden dat er 58 passagiers en vier bemanningsleden aan boord waren. Een woordvoerder van het stadhuis van Vinhedo laat aan lokale media weten dat er geen overlevenden zijn.

Volgens Voepass Linhas Aéreas, de betrokken luchtvaartmaatschappij, was het een ATR-72 turboprop-vliegtuig op weg van Cascavel naar Guarulhos bij São Paulo.

Op beelden op sociale media is te zien hoe het vliegtuig onbestuurbaar ronddraait in de lucht en crasht, waarna een grote zwarte rookpluim opstijgt. Volgens plaatselijke autoriteiten werd op de grond een huis beschadigd. Maar geen van de bewoners raakte gewond. Beelden op Braziliaanse nieuwsjournalen laten de ravage zien.

De ATR72-500 was even voor de middag plaatselijke tijd opgestegen in Cascavel en op weg naar Guarulhos, toen het toestel om een onbekende reden uit de lucht is gevallen in de buurt van Vinhedo, een stad ten noordwesten van São Paulo die 76 duizend inwoners telt. Het laatste signaal werd ongeveer anderhalf uur na het vertrek uitgezonden

De directeur van de lokale politie vertelt aan GloboNews dat er een forensisch team is onderweg naar Vinhedo om de slachtoffers te identificeren. Begin vorig jaar stortte een vliegtuig van hetzelfde type van Yeti Airlines ook al neer in de toeristische Nepalese stad Pokhara. Alle 72 inzittenden zijn bij die crash om het leven gekomen. (De Telegraaf)…[+]