Politie verijdelt ontsnappingspoging arrestanten 

pag-2-onderschepte-scherpe-voorwerpen

PARAMARIBO – De politie van Geyersvlijt heeft donderdag een ontsnappingspoging van enkele mannen verijdeld. Daarbij zijn een mobiele telefoon en twee scherpe voorwerpen onderschept, die vermoedelijk werden gebruikt om een gat in de muur te maken.

In het cellenhuis zijn zowel arrestanten als veroordeelden ingesloten. De veroordeelden zouden moeten worden overgeplaatst naar een inrichting. Volgens bronnen is het cellenhuis niet geschikt om arrestanten onder te brengen. Er bestaat een risico dat arrestanten kunnen ontsnappen, omdat zij voortdurend gaten in de muur maken. Woensdag was er al een controle in het cellenhuis, waarbij drie telefoons werden onderschept.  

In juli ontsnapten zeven mannen, onder wie arrestanten en veroordeelden, uit het cellenhuis van Geyersvlijt. Zij zaagden een spijl van een cel door en belandden zo in een andere cel, die niet werd gebruikt vanwege schade aan de muur. De cel met de schade aan de muur was buiten gebruik, omdat eerdere arrestanten waarschijnlijk de muur hadden beschadigd in een poging te vluchten.

WJ…[+]