Tjon En Fa krijgt nog een kans om kwartfinale te halen

Tjon En Fa krijgt nog een kans om kwartfinale te halen

WIELRENNEN – Jaïr Tjon En Fa zal later op de dag proberen om alsnog de kwartfinale te halen op het onderdeel keirin op de Olympische Spelen in Parijs. In de voorronde eindigde de Surinaamse baanwielrenner op de vierde plaats in heat 1.

Tjon En Fa was samen met Australiër Matthew Glaetzer, Frans Rayan Helal, Japaner Kaiya Ota, Maleisiër Azizulhasni Awang en Nederlander Jeffrey Hoogland in heat 1. De 30-jarige wielrenner van Suriname kreeg een meevaller, toen titelkandidaat Awang werd gediskwalificeerd. De Maleisiër, die brons won in Rio en zilver in Tokio, ging bij de derde ronde voorbij de motorfiets en dit leverde hem diskwalificatie op.  Awang was het duidelijk niet eens met de beslissing, maar dit viel goed uit voor Tjon En FA die nu een tegenstander minder had in zijn heat.

Bij de herstart begon Tjon En Fa vanaf de vierde positie. Hij probeerde  in de top twee te komen, maar dat lukte hem niet. Hij eindigde hiermee op de vierde plaats. Glaetzer ging als eerste over de finishlijn en Hoogland als tweede. Ota werd derde en Helal vijfde. De top twee wielrenners gaan rechtsreeks over naar de kwartfinale en de rest gaat naar de herkansingsronde. Om 14.21 uur wordt de herkansingsronde gereden. …[+]