Tweede groep marktventers gecertificeerd in voedselverpakking en etikettering

2 (00.30 uur) Tweede groep marktventers

PARAMARIBO – De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft aan twaalf marktventers van de markt Leiding 11A elk twee certificaten overhandigd voor de succesvolle afronding van de tweeledige training ‘Basic Entrepreneurship and Food Packaging and Labelling’. Het betreft in deze een tweede groep markventers, nadat eerder zeventien van dezelfde markt werden getraind.
Door deze training hebben de marktventers de nodige kennis en vaardigheden opgedaan inzake hygiëne, veiligheid, kostenbeheer, duurzaamheid ten einde progressie te boeken in de voedingsindustrie. Eveneens is de focus gelegd op het belang van mentale weerbaarheid voor de doelgroep. De training is uitgevoerd in opdracht van de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO) in het kader van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-10 project, dat wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank.
Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt op het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), tevens voorzitter van de Raad van Toezicht bij de SPWE, heeft in haar toespraak ondernemerschap gekenmerkt als een beroepskeuze die stabiele mentale weerbaarheid van de landbouwers vereist. Dit benadrukte zij door aan te geven dat landbouw gepaard gaat met vele uitdagingen, waarbij de mentale weerbaarheid van de doelgroep stabiel moet zijn om de uitdagingen binnen de sector te overwinnen als Suriname wil uitgroeien tot voedselschuur in de regio. Zij is daarom blij dat steeds meer landbouwers worden getraind om hun onderneming naar grote hoogte te brengen en de samenleving te voorzien van gezonde producten.
Bholanath Narain, districtscommissaris van Wanica- Noordwest, tevens voorzitter van de AOLO, is tevreden met het succes van deze training. Hij vond de training noodzakelijk voor de marktventers, die volgens hem steeds moeten streven naar productie en kwaliteitsverbetering. Ook Jaswant Doekharan, programmamanager en trekker van het BNTF-10 project is deze mening toegedaan. Alle sprekers hebben de geslaagden op het hart gedrukt de opgedane kennis toe te passen in de praktijk.…[+]