Marktstandhouders lijden grote verliezen

3 (04.00 uur) Marktstandhouders

NICKERIE – Standhouders van de openbare markt zijn niet te spreken over de werkwijze in het district. Ter gelegenheid van 145 jaar Nieuw-Nickerie is er een feestweekend georganiseerd, waarbij de weg een hele week wordt afgesloten zonder de standhouders hiervan op de hoogte te stellen.
De marktverkopers komen met hun groente en fruit naar de markt om te verkopen, maar door de wegafsluitingen komen er geen klanten. Mensen willen niet ver lopen en besluiten hun inkopen bij de verkopers langs de weg te doen. De marktverkopers klagen dat er tenten zijn gebouwd op een parkeerplaats zonder hun medeweten. Zij verwijten de marktleiding dat zij niet geïnformeerd worden.
Ondanks hun inspanningen om hun producten te verkopen, moeten de verkopers met onverkochte waar terugkeren omdat er geen klanten komen. Ze geven aan dat ze het financieel moeilijk hebben. Groente en fruit kunnen niet lang bewaard worden en drogen snel uit, wat leidt tot verlies. De marktverkopers zien een sterke achteruitgang en vrezen dat de markt binnenkort gesloten zal worden als deze situatie voortduurt.…[+]