Een van de zeven ontvluchte arrestanten Geyersvlijt aangehouden

pagina-2+bericht-zeven-ontvlucht

PARAMARIBO – De politie heeft op zaterdag 10 augustus 2024 één van de zeven ontvluchte arrestanten, Giann Rigters, in een appartement te Meerzorg in het district Commewijne waar hij zich ophield, aangehouden. Giann zag kans op woensdag 31 juli 2024, samen met 6 andere arrestanten uit het cellenhuis Geyersvlijt te ontvluchten.
Na zijn ontvluchting maakte hij zich wederom schuldig aan verschillende strafbare feiten en heeft daarbij 2 andere verdachten misbruikt om strafbare feiten te plegen. Ook deze verdachten, D.S en M.B, zijn door de politie in de kraag gevat.
De verdachte Rigters heeft met zijn kompanen D.S en M.B zich na zijn ontvluchting onder meer schuldig gemaakt aan oplichting, door met een valse identiteitskaart (ID-kaart) een gouden halsketting te laten vervaardigen voor een bedrag van hoger dan SRD 80 duizend. Eveneens heeft hij op slinkse wijze een pick-up zichzelf weten toe te eigenen. Hij werd echter door de politie in beeld gebracht, waarna het adres van het gehuurde appartement werd aangedaan. Op hem is een vervalste ID-kaart teruggevonden en in beslag genomen.
Samen met deze twee andere verdachten is Rigters ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie, is hij samen met zijn kompanen hangende het onderzoek door de recherche van Regio Paramaribo achter slot en grendel geplaatst. De andere zes ontvluchte arrestanten worden nog opgespoord.…[+]