VOS-best geslaagden in de bloemetjes gezet

4-VOS-best-geslaagden-in-de-bloemetjes-gezetsn

PARAMARIBO – De tien top best geslaagde studenten op VOS-niveau zijn zaterdag in de Congreshal in de bloemetjes gezet door president Chandrikapersad Santokhi. De president uitte zijn trots naar de 127 geslaagden toe, die speciaal voor dit moment door hem waren uitgenodigd. Het staatshoofd sprak zijn waardering voor hen uit, omdat de studenten ondanks de zware uitdagingen binnen het onderwijs, hun beste beentje hebben voortgezet. “Jullie zijn voorbeeldfiguren”, merkte hij op. Voorts benadrukte de president dat de maatschappij afgestudeerden als hen nodig heeft. Zij hebben volgens hem dankzij hun enorme doorzettingsvermogen de eindstreep behaald, vooral ook als best geslaagden.

 De president is zich ervan bewust dat jongeren met uitdagingen zitten. Hij heeft daarom het Jeugdplatform op zijn kabinet in het leven geroepen, om de belangen van deze groep te behartigen. Het platform buigt zich over problemen waarmee jongeren c.q. studenten te kampen hebben. Hij deed een oproep aan de studenten zich, indien nodig, tot het platform te wenden. “U mag naar hen toestappen, indien dat nodig is. Ze hebben van mij alle ondersteuning om met oplossingen te komen voor de problemen, waarmee jongeren kampen.” 

Op de aanwezige studenten en op jongeren in het algemeen, deed president Santokhi een beroep om verder te studeren. “Studenten als jullie hebben we nodig in de maatschappij.” Het staatshoofd stond in deze stil bij de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas, en benadrukte dat er voor deze industrie veel deskundigen nodig zullen zijn. “In geheel Suriname zullen we hoogopgeleiden nodig hebben,” benadrukte hij. Het staatshoofd wenste de geslaagden veel succes toe in hun verdere studiecarrière. “We hebben jullie hard nodig om Suriname op te bouwen”, gaf hij tot slot aan de studenten mee.

Het staatshoofd heeft de best geslaagden samen met de de ministers Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en enkele directeuren van zijn kabinet, bemoedigend toegesproken…[+]