Brunswijk ervan overtuigd dat hij volgende regering zal vormen

Brunswijk_waarnemend

PARAMARIBO – Ronnie Brunswijk, voorzitter van de  ABOP, is ervan overtuigd dat hij samen met zijn partij na de verkiezingen van mei 2025 de nieuwe regering zal vormen. Bij een landelijke wijkvergaderingsactie van de ABOP zaterdag, waarbij verspreid in de verschillende districten op meer dan 40 locaties  simultaan vergaderingen werden gehouden, heeft Brunswijk zijn achterban tijdens een zoom-meeting die op alle locaties werd vertoond, toegesproken.

Brunswijk is ervan overtuigd dat zijn partij meer dan 100.000 stemmen zal behalen en hierdoor dus de grootste partij in het land zal zijn met de meeste zetels. “Wij gaan dus niet alleen in de regering zijn, maar wij gaan bepalen met wie wij samen de nieuwe regering gaan vormen”, zei Brunswijk tegen zijn achterban. “A sani o kenki”, was de boodschap van Brunswijk aan de structuren van ABOP. Hiermee wil de ABOP-voorzitter aangeven dat hij van zijn achterban verwacht dat ze bereid zijn om tussen nu en de verkiezingen zaken anders aan te pakken.

De partij wilde intern ook nagaan, hoe actief de structuren aan het werk zijn om de partij naar de verkiezingen toe te leiden. “Wij hebben hierdoor ook een duidelijke indicatie van welke structuren actief ook in het veld bezig zijn en welke nog harder aan de kar moeten trekken”, zegt een ABOP-topper tegen de krant. Volgens hem is Brunswijk serieus als hij zegt dat hij de verkiezingswinst wil behalen en wil hij dat zijn structuren dit ook duidelijk weten en aan de slag gaan. “De onderlinge samenwerking en eenheid is belangrijk voor ABOP en in de komende periode zullen er meerdere landelijke activiteiten door de partij worden georganiseerd. Het simultaan organiseren van deze bijeenkomsten geeft leden de kans om inzichten te delen, strategische plannen te bespreken en de voortgang van lopende initiatieven te evalueren”, zegt de partijtopper…[+]