Brandweer weer dik ontevreden

7 Brandweer weer dik ontevreden

Rukt alleen uit voor woningbranden
PARAMARIBO – De brandweer trekt weer aan de bel, omdat zij nog steeds niet over voldoende veiligheidsattributen beschikt om het werk te doen. Ook het tekort aan blusvoertuigen baart de brandweer zorgen. Daarnaast is de brandweer erg ontevreden dat er een beperking is om te tanken vanuit het Ministerie van Justitie en Politie.
Gezien de zorgwekkende situatie heeft de brandweer besloten om beperkt diensten te bieden aan de gemeenschap. De Bond Personeel van Brandweer in Suriname (BPBS) heeft gisteren een algemene ledenvergadering belegd. Tijdens deze vergadering is een aantal zaken besloten. Volgens BPBS-voorzitter Wendel Oosterwolde hebben de leden besloten om in vergadering te blijven. De brandweer rukt slechts voor woningbranden en technische hulp uit.
Oosterwolde zegt dat brandweer al heel lang met eerdergenoemde problemen zit. De BPBS vindt dat er steeds beloftes worden gedaan door de regering, maar dat die zich achteraf niet aan ze houdt. Deze behandeling zal de BPBS niet langer accepteren. Vandaar dat de leden besloten hebben actie te ondernemen. Behalve dat voorlopig alleen voor woningbranden en technische hulp wordt uitgereden, worden de mannen die uitgeleend zijn aan het BOG, NCCR en Zanderij teruggeroepen.…[+]

De Bond Personeel van Brandweer in Suriname heeft gisteren een ledenvergadering en daarna een persconferentie belegd. De brandweer heeft besloten beperkt diensten aan te bieden.