Vrouw overlijdt na eten in Disneyrestaurant, maar man kan bedrijf niet aanklagen door Disney+ proefabonnement

Vrouw overlijdt na eten in Disneyrestaurant

ORLANDO – Jeffrey Piccolo verloor zijn vrouw Amy Tangsuan, na een fatale allergische reactie tijdens een etentje in Disney World op 5 oktober vorig jaar. Een EpiPen kon Tangsuan niet meer redden. Nu zegt Disney dat de Amerikaanse Piccolo het bedrijf niet kan aanklagen, omdat hij in 2019 een proefabonnement van een maand afsloot op streamingsdienst Disney+.
“Ze is uit ons leven gerukt”, vertelt Peter Giattino, advocaat van Piccolo, aan Amerikaanse nieuwssite ABC News. “Het is een tragedie.” Tangsuan en Piccolo waren aan het eten in één van de restaurants in Disney World, in het Amerikaanse Orlando, Florida. Piccolo vertelt aan de BBC dat hij en zijn vrouw tijdens het bestellen duidelijk hadden aangegeven, dat Tangsuan een ernstige voedselallergie had. Maar het restaurant zou niet secuur genoeg hebben gewerkt.
Tangsuan overleed dezelfde dag in het ziekenhuis. Volgens een medisch onderzoeker is Tangsuan overleden “aan de gevolgen van een anafylactische shock door de aanwezigheid van noten en melk in haar systeem”. Tangsuan was een geliefde arts en volgens haar familie en vrienden altijd heel voorzichtig met haar pinda- en melkallergie. “Ze had altijd haar EpiPen bij zich”, vertelt Sabrina Martini aan ABC. “Ik ben mijn beste vriend verloren. Ik wil niet dat iemand anders ook hun beste vriend verliest.”
Piccolo klaagt Disney aan voor $50.000 plus proceskosten, maar Disney wil een spaak in het wiel steken. Volgens het miljardenbedrijf kan de zaak niet voor de rechter komen, vanwege de voorwaarden die Piccolo heeft ondertekend toen hij in 2019 een proefabonnement van een maand afsloot voor de streamingsdienst Disney+. In die voorwaarden staat dat gebruikers akkoord gaan om eventuele geschillen met het bedrijf via arbitrage te regelen. Oftewel dat er geen rechters worden ingeschakeld. Disney wijst erop dat Piccolo wederom akkoord ging met deze voorwaarden in 2023, toen hij via zijn Disneyaccount kaartjes kocht voor Disney World.
De advocaten van Piccolo noemen de argumenten “belachelijk” en “zinloos”. Disneys zaak zou betekenen dat “iedereen die een Disney+-account heeft, zelfs de gratis proefabonnementen die niet verlengd worden, nooit meer aanspraak zou kunnen maken op een jury-rechtszaak”. Ook beargumenteren de advocaten dat Piccolo zelf akkoord is gegaan met de voorwaarden, maar zijn vrouw niet, en dat de weduwnaar nu handelt in haar naam.
Piccolo wil dat de zaak voor een jury komt. “Het is logisch dat Disney wil profiteren van de privacy en vertrouwelijkheid die arbitrage met zich meebrengt”, vertelt advocaat Jamie Cartwright aan Britse nieuwszender BBC. “In plaats van dat een rechtszaak wegens onrechtmatige dood in het openbaar wordt behandeld met de bijbehorende publiciteit.”
De zaak komt op 2 oktober voor de rechter in Florida. Beide kanten mogen van zich laten horen. (De Telegraaf)…[+]

Vuurwerk boven het kasteel van Assepoester in Disney World Florida. (ANP)