Politie geeft slechte communicatie ontmanteling post Waldeck toe

politie

NICKERIE – Regiocommandant Jeffrey van Cooten erkent dat er onvoldoende communicatie is geweest met de gemeenschap over de ontmanteling van post Waldeck. De opening van een jeugddoorgangscentrum op de locatie van het voormalige politiebureau Waldeck heeft geleid tot veel onrust in het district.

Buurtbewoners zijn bezorgd omdat ze zich nu minder veilig voelen en geven aan dat ze nooit geïnformeerd zijn over de ontmanteling van de politiepost. De beslissing om een jeugddoorgangscentrum te openen in het district, waar jeugdige verdachten de nodige professionele begeleiding zullen ontvangen, is genomen door het Korps Politie Suriname, het Openbaar Ministerie, Unicef en enkele andere stakeholders. Uit onderzoek bleek dat de locatie van Post Waldeck geschikt is voor dit doel.

Van Cooten benadrukt dat de gemeenschap niet aan haar lot wordt overgelaten. Gewestelijke politiecommandant Armand Sabajo heeft aangegeven dat het verzorgingsgebied van Nieuw-Nickerie nu loopt vanaf de Nabidjan Sardhaweg tot de Jokhoeweg, terwijl het westelijke deel onder Corantijnpolder valt. Hij verzekert de gemeenschap dat haar veiligheid gewaarborgd blijft.

Ouders en verzorgers klaagden vaak dat het te ver was om naar Paramaribo te reizen wanneer hun kind werd opgesloten. Met het nieuwe jeugddoorgangscentrum zullen jeugdigen nu in een vertrouwde omgeving worden opgevangen. Opmerkelijk is dat de leden van De Nationale Assemblee niet op de hoogte waren van deze veranderingen…[+]