Onderwijs op zoek naar leerkrachten om les te geven op herkansing- en extra aandachtscholen

SOEBGS geeft schoolleiders

PARAMARIBO – Het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur is op zoek naar leerkrachten om les te geven op herkansing- en extra aandachtscholen. Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot 19 augustus aanmelden. Enkele leerkrachten geven echter aan zich niet te zullen aanmelden om les te geven op deze scholen, omdat het een gewoonte van de overheid is, niet op tijd te betalen. Een leerkracht meldt bijvoorbeeld dat zij jaren geleden heeft meegeholpen met de screening van driejarigen en de vergoeding daarvoor tot op heden niet heeft ontvangen.

Een gepensioneerde leerkracht vraagt zich af hoe leerkrachten die les moeten geven op de herkansingscholen binnen twee weken verbeterde resultaten kunnen behalen, als het in de voorgaande tien maanden niet is gelukt. Zij vraagt zich af wie het ministerie voor de gek houdt met de zogenaamde herkansing- en aandachtscholen, die voor verbeterde resultaten moeten zorgen. Volgens haar moeten leerkrachten eerst de voortgangsrapporten doornemen om te zien waarmee de leerlingen problemen hebben.

De herkansingschool begint op 26 augustus en duurt tot en met 6 september. De extra aandachtschool begint op 26 augustus en duurt tot en met 20 september. De leerlingen volgen in deze periode elke dag van maandag tot en met vrijdag les van 8.00 uur tot 12.00 uur. De leerlingen van de herkansingschool maken op 9 en 10 september de herkansingstoets(en). Voor een succesvolle periode op deze scholen is de participatie en ondersteuning van onder andere leerkrachten en begeleiders wenselijk…[+]