Beruchte oplichter gepakt die Graceland claimde en familie Elvis Presley afperste

Beruchte oplichter gepakt die Graceland claimde en familie Elvis Presley afperste

CALIFORNIE – De bij de Amerikaanse autoriteiten bekende oplichter Lisa Jeanine Findley is vrijdag gearresteerd. De 53-jarige vrouw uit Missouri heeft geprobeerd om Graceland te stelen van de familie van Elvis Presley. Ook trachtte zij miljoenen af te troggelen.

De vrouw had een uitgebreid plan bedacht om het beroemde landgoed van de overleden zanger in handen te krijgen. Zij wordt verdacht van fraude en identiteitsdiefstal en kan tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Volgens de aanklager heeft Findley “een plan georkestreerd om een frauduleuze verkoop van Graceland uit te voeren”. Om dat voor elkaar te krijgen heeft ze “talloze valse documenten gemaakt”. Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Findley zich zou hebben voorgedaan als drie verschillende personen die gerelateerd zijn aan een fictieve particuliere geldverstrekker, genaamd Naussany Investments.

Findley stelde ten onrechte dat de vorige eigenaar van Graceland, Presleys dochter Lisa Marie, een lening van bijna 4 miljoen dollar (ruim 3,6 miljoen euro) had afgesloten bij Naussany Investments. Ook beweerde Findley dat Lisa Marie Graceland als onderpand had gebruikt en dat zij de lening niet had terugbetaald voor haar dood in 2023.

Het beroemde landgoed, waar Presley woonde en begraven ligt, zou eigenlijk in mei worden geveild. Een rechter in Memphis voorkwam dit. Presleys kleindochter Riley Keough, de rechtmatige eigenaar, had de verkoop van Graceland aangevochten en werd in het gelijk gesteld. Findley zou ook toen gefabriceerde gerechtelijke documenten hebben ingediend. (NU.nl)…[+]