Belangrijkste weg naar westen Oostenrijk geblokkeerd door aardverschuivingen

8 (07.00 uur) Belangrijkste weg naar westen Oostenrijk geblokkeerd door aardverschuivingen

VORARLBERG – De belangrijkste weg van Tirol naar de westelijke deelstaat Vorarlberg is geblokkeerd als gevolg van aardverschuivingen. Het gaat om de Arlbergpas. In de streek is veel wateroverlast door noodweer en er zijn ook overstromingen.

Normaal gaat het doorgaande verkeer over de snelweg Innsbruck richting Bregenz door de Arlbergtunnel, maar die is door werkzaamheden maandenlang gesloten. De Arlbergpas gold als alternatief, maar die is nu geblokkeerd als gevolg van de aardverschuivingen.

Daardoor is er op dit moment geen verkeer mogelijk tussen Tirol en Vorarlberg, melden de lokale autoriteiten. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen door het noodweer en aardverschuivingen. Op verschillende plekken in Tirol zorgden zware onweersbuien vrijdagavond voor overstromingen en modderstromen. De brandweer moest op meer dan negentig plekken in de deelstaat ingrijpen, schrijft de Tiroler Tageszeitung.

De plaats Sankt Anton am Arlberg is zwaar getroffen. Daar zijn auto’s en straten door het water van de rivier de Rosanna verzwolgen en is ook wegdek in de modder verdwenen. Hulpverleners proberen met bulldozers en graafmachines de ravage op te ruimen en wegen weer open te krijgen. Het is niet duidelijk hoe lang dat duurt. (NU)…[+]