Simons maakt kennis met achterban Nickerie

Simons maakt kennis

NICKERIE – De nieuwe voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Jenny Simons, heeft zaterdag kennisgemaakt met de achterban in Nickerie.
Zij sprak de aanwezigen toe en haalde de productiesector aan. Zij riep als partij op naar de toekomst te kijken, want achteruitkijken doet pijn. Om vooruit te gaan, zal een aantal zaken anders gedaan moeten worden. Zij haalde aan dat deze regering veel meer geld heeft geleend, maar dan nog gaat de productie achteruit. De gezondheidssector en tal van andere dingen gaan achteruit.
Zij gaf aan dat de NDP wederom wil regeren, omdat zij bewezen heeft dat zij ondanks alle kritiek en fouten de productie beter heeft gestimuleerd dan deze regering, de gezondheidszorg was beter dan tijdens deze regering en het hele land was een stukje beter dan tijdens deze regering. Zij haalde aan dat mensen nu pinaren. De volgende stap is dat het systeem van de manier waarop het land wordt bestuurd, veranderd moet worden. Simons zegt dat alle regeringen fouten maken, maar dat deze regering onder leiding van Chandrikapersad Santokhi het te bond heeft gemaakt. Hierin moet er verandering komen. Zij wil een eerlijke regering, waarbij controle en transparantie heel belangrijk zijn. Er moet gewerkt worden aan ‘good gouvernance’. Er moet in één richting gewerkt worden, wanneer verschillende partijen in de regering zitten. De verkiezingen winnen in 2025 zal het begin zijn van een nieuw Suriname. Simons zegt dat het van groot belang is dat zij als partij aangeven ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’. De partij is klaar om de regering, die wil werken aan een eerlijke en effectieve samenleving, over te nemen. Wanneer de NDP in het bestuur zit, zal zij zich niet bezighouden met mensen die willen stelen. Dit zal afgestraft worden.…[+]