Geen invrijheidstelling verdachten 500 kilo SLM-drugszaak

Geen invrijheidstelling verdachten

PARAMARIBO – Rechter Maureen Dayala heeft na het doornemen van stukken besloten om geen van de verdachten in de SLM-drugszaak in vrijheid te stellen. Het betreft Leo G., Gilliamo R., Orveo Z., German B., Amanzo O., Sirvin D., Elvis B., Rafael T. en Donovan P., die worden verdacht van betrokkenheid bij de onderschepte 593 kilogram cocaïne in een vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.

De magistraat gaf aan dat er nieuwe stukken waren binnengekomen waarmee zij niet eerder bekend was. Na het doornemen van deze stukken is de beslissing genomen om geen enkele verdachte in vrijheid te stellen. De rechter benadrukte dat het onderzoek tijdens de terechtzitting een essentieel onderdeel vormt. Het is nog niet zeker of Dayala de zaak verder zal behandelen. Raadsman John Ferdinand verzocht de rechter om de zaak voort te zetten, omdat dit in het belang van de verdachten zou zijn. Indien een nieuwe rechter de zaak overneemt, zal deze eerst de stukken moeten doorlezen. Advocaat Chandra Algoe steunde het verzoek van haar collega. De behandeling van de zaak zal in oktober worden voortgezet. De verdachten worden bijgestaan door de advocaten Algoe, Georgette Leter, Ferdinand, Murwin Dubois en Maureen Nibte.
Op 6 maart zijn de drugs onderschept. De dozen cocaïne waren volgens de politie verborgen in de machinekamer onder de cockpit. Een melding over een onregelmatigheid leidde tot een onderzoek waarbij het Bestrijding Internationale Drugssmokkelteam de drugs ontdekte. WJ…[+]