OM nog niet klaar met formuleren strafeis Bordo en kompanen

bordo

PARAMARIBO – Het Openbaar Ministerie (OM) is nog niet klaar met het formuleren van de strafeis tegen Joel Martinus, beter bekend als Bordo, en zijn kompanen Prashant P., Ramesh P., Clifton J. en Albert G. De vervolgingsambtenaar heeft meer ruimte nodig voor het requisitoir.
De strafzaak wordt na het reces van de rechterlijke macht verder behandeld. Clifton J. en Albert G. zijn aangehouden, terwijl de broers Prashant P. en Ramesh P. op vrije voeten zijn. Het verdachtenverhoor van Prashant P., Ramesh P., Clifton J. en Albert G. heeft op een eerdere zitting plaatsgevonden. Bordo is niet gehoord, omdat hij is aangehouden in Brazilië. Zijn strafzaak wordt als verstekzaak behandeld.

Prashant P. en Ramesh P. verklaarden dat de opdracht om een vliegtuig te begraven van Bordo kwam. Ramesh P. weet dat ene Ramrag Ramnauth, die voor Bordo werkte, wordt vermist. De broers zijn truckchauffeurs en werkten samen met Ramnauth. Zij werden benaderd om een berm schoon te maken. Toen zij ter plaatse aankwamen, zagen zij een illegale landingsbaan en een vliegtuig. Zij weten niet of er iets was vervoerd met het vliegtuig. Bordo had hen voorgehouden om geen foto’s van het vliegtuig en de landingsbaan te maken.
Het vliegtuig moest worden begraven. Ramnauth moest het gat graven om het vliegtuig te begraven. Ramesh P. zag een grote graafmachine waarmee het vliegtuig zou worden begraven. De broers hadden Albert G. met een zwaar wapen op de plaats gezien, waarmee zij door de man zijn bedreigd. Clifton J. was ook in de nabije omgeving. Volgens de broers kan Clifton J. gezien worden als opdrachtgever, want hij instrueerde hoe het vliegtuig begraven moest worden. De verdachten krijgen rechtsbijstand van raadslieden Therese Roos, Chandra Algoe en Irvin Kanhai. WJ