Lichaam LBB-medewerker die in Tapanahony-rivier verdween, geborgen

2 Lichaam LBB-medewerker

PARAMARIBO – Het lichaam van de vermiste 45-jarige Milton T., de LBB-medewerker die deelnam aan de expeditie uitgevoerd door het Amazon Conservation Team Guianas, is gisteren geborgen. Afgelopen zondag werd hij door de sterke stroming van de Tapanahony-rivier nabij het dorp Granbori meegevoerd.

Cedric Spier van Amazon Conservation Guianas zegt aan Times of Suriname dat onder leiding van de politie twee dagen lang een intensieve zoekactie is uitgevoerd om Milton T. te vinden. “De politie heeft, met ondersteuning van ongeveer dertig dorpelingen uit Apetina, Godoholo en Granbori, en de rest van het expeditieteam, gezocht naar de LBB-medewerker nadat hij werd meegesleurd door de sterke stroom van de rivier”,  aldus Spier.

Tijdens een expeditie in verband met een baselinestudie, die wordt uitgevoerd door Amazon Conservation Guianas, was de LBB-medewerker samen met andere leden sinds 12 augustus in het gebied. De studie, die op 12 augustus begon, zou duren tot 22 augustus en werd uitgevoerd in de bossen en wateren van het dorp Apetina richting Krin Kasaba. Deze studie richtte zich onder meer op de inventarisatie van bosbijproducten of NTFP (Non-Timber Forest Products), wildlife en vispopulatie.

De man wilde zondag de oversteek maken om het basiskamp van de groep te bereiken toen hij werd meegesleurd door de sterke stroming van de rivier. De andere expeditieleden hebben nog geprobeerd om hem te redden, echter zonder succes. De expeditieleden en dorpelingen zijn onmiddellijk een zoekactie gestart en de politie in het gebied werd op de hoogte gesteld van het ongeval. De expeditie is terstond stopgezet en de politie is een zoekactie gestart naar de LBB-medewerker. De hoop was er nog dat het team hem zou kunnen redden, maar helaas werd zijn lichaam teruggevonden. Het stoffelijk overschot wordt binnenkort naar de stad overgevlogen…[+]