Jongeman schuldig aan seks met dertienjarige

3 Jongeman schuldig aan

PARAMARIBO – S.B. heeft seksuele handelingen gepleegd met een dertienjarig meisje. Rechter Maureen Dayala legde de jongeman maandag achttien maanden celstraf op waarvan elf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. De jongeman kwam op vrije voeten, want hij zat bijna negen maanden in voorarrest.

Het meisje kwam in contact met de verdachte toen hij thuis bij zijn neef ging. De neef is een buurjongen van het slachtoffer. Het meisje heeft aangegeven dat de verdachte twee keer seks met haar heeft gehad. Volgens haar is zij samen met de verdachte op de video te zien, waarbij de jongeman seksuele handelingen met haar pleegde. In de video is het meisje te zien en de hand van een man. Volgens haar gaat het om de hand van S.B. Het meisje had een liefdesrelatie van vier maanden met de verdachte. Zij is geen maagd meer.

S.B. is op 24 november aangehouden, maar hij ontkend schuldig te zijn. Er is eerder aangifte van seksueel misbruik tegen hem gedaan. Officier van justitie Mirella van Dijk eiste achttien maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Advocaat Hemradj Matawli betoogde dat S.B. heeft aangegeven dat hij nooit seks heeft gehad met het meisje. Vanaf zijn aanhouding heeft de verdachte ten stelligste ontkend. De raadsman pleitte dat het meisje een vriend heeft gehad, nog voordat zij een liefdesrelatie had met S.B. Daarom vroeg hij zich af of het aan de verdachte kan worden toegerekend dat de hymen van het meisje niet meer in tact zijn. S.B. voerde in zijn laatste woord aan onschuldig te zijn. WJ..[+]