Gezondheidswerkers boos op de minister

4 Gezondheidwerkers boos op de minister

PARAMARIBO – Gezondheidswerkers van ziekenhuizen zijn momenteel boos op de minister van Volksgezondheid. De minister heeft het personeel van AZP en S’Lands Hospitaal voor de rechter gesleept, omdat hij van mening is dat zij geen recht hadden om te staken vanwege onbetaalde overbruggingstoelages of andere ontevredenheid. Het personeel voelt zich verraden door de minister, omdat zij vinden dat hij vaak beloftes doet maar vervolgens doet alsof hij niet op de hoogte is van gemaakte afspraken.

“Niemand heeft respect voor gezondheidswerkers in dit land, en dat is allemaal te danken aan de minister van Volksgezondheid. Hij behandelt ons als bedelaars, want bijna elke maand zijn er problemen in de gezondheidssector met achterstallige betalingen en tekorten aan medische verbruiksmiddelen. De samenleving ziet dit zo vaak gebeuren en heeft daardoor ook geen respect meer voor gezondheidswerkers, die met liefde hun werk doen en zorgen voor zieke mensen”,  zegt een ontevreden AZP-medewerker die gisteren naar de rechtszaal is gegaan om te luisteren naar de uitspraak van de rechter in de zaak die de regering heeft aangespannen tegen de ziekenhuisbonden.

AZP-personeelsbondsvoorzitter Lloyd Pool zegt tegen Times of Suriname dat het personeel zeer gedemotiveerd is en het vonnis van de rechter als een klap in het gezicht beschouwt. “De mensen vragen waar ze recht op hebben, zoals een overbruggingstoelage en andere arbeidsvoorzieningen. Wij hebben trouwens nooit formeel acties aangekondigd. De bond was slechts in vergadering met haar leden en heeft een algemene ledenvergadering belegd. De wet staat ons niet in de weg om te vergaderen, dus het bevreemdt ons dat wij desondanks door de minister voor de rechter zijn gesleept. Na de uitspraak van de rechter hebben de ziekenhuisbonden overleg gehad en besloten afzonderlijk een algemene ledenvergadering te beleggen om te beslissen of zij zich neerleggen bij het besluit van de rechter, in hoger beroep gaan of andere stappen ondernemen. Pool zegt dat in ieder geval het personeel geen hoop meer heeft in deze minister.”…[+]