Taliban ontsloegen 281 baardloze mannen en vernietigden 21.328 instrumenten

Taliban ontsloegen 281 baardloze mannen en vernietigden 21.328 instrumenten

AFGHANISTAN – Het Afghaanse ministerie van Moraal onder leiding van de Taliban heeft in het afgelopen jaar ruim 13.000 mensen gearresteerd vanwege “immorele daden”. Ook zijn 21.328 muziekinstrumenten vernietigd en zeker 281 baardloze mannen ontslagen, meldt persbureau Reuters.

De op straat gezette mannen waren in dienst van veiligheidsdiensten. Dat zij geen baard hadden, paste niet bij Talibans interpretatie van de islam. Dat vertelde Mohibullah Mokhlis, directeur Planning en Wetgeving bij het ministerie, op een persconferentie. Het ministerie zou ook duizenden IT’ers hebben tegengehouden omdat ze “immorele en onethische” films op de markt wilden brengen. Daarnaast zou de verhandeling van ruim 200 vrouwen zijn voorkomen, net als 2.600 geweldsdelicten tegen vrouwen.

Het ministerie krijgt regelmatig kritiek van mensenrechtenorganisaties en de Verenigde Naties vanwege de beperkingen die zij vrouwen opleggen en vanwege de belemmering van de vrijheid van meningsuiting in het land. Het ministerie zei niets over het geslacht van de dertienduizend opgepakte mensen. Wat zij precies fout hebben gedaan, werd ook niet gedeeld. Ongeveer de helft van hen zou na 24 uur zijn vrijgelaten. (NU.nl)…[+]