Duikers bergen eerste lichaam bij gezonken zeiljacht voor kust van Sicilië

Duikers bergen eerste lichaam bij gezonken zeiljacht voor kust van Sicilië

ITALIE – Duikers hebben dinsdag het eerste lichaam geborgen bij het gezonken zeiljacht voor de kust van Sicilië. Het gaat waarschijnlijk om de Canadees Recaldo Thomas, die aan boord van het schip als chef werkte, meldt BBC News. Het is niet duidelijk of het lichaam van Thomas op het jacht is gevonden, of in de buurt van het schip. Het luxe jacht, dat door een waterhoos zonk, ligt op 50 meter diepte. Zes mensen worden nog vermist.

De duikoperatie gaat verder, maar is niet eenvoudig doordat het schip niet goed toegankelijk is. De duikers van een gespecialiseerd team van de brandweer kunnen steeds maar twaalf minuten onder water blijven. Het kost twee minuten om op en neer te zwemmen, waardoor er maar tien minuten overblijven voor werkzaamheden bij het schip.

Het schip wordt door de brandweer omschreven als een “kleine Concordia”. Dat is een verwijzing naar het cruiseschip Costa Concordia, dat in 2012 aan de grond liep bij het Italiaanse Isola del Giglio. Dat kostte 32 mensen het leven.

De ruimtes zijn nauw en er zijn veel obstakels. De duikers hebben wel een raam gevonden waar ze doorheen zouden kunnen, maar dat is door het 3 centimeter dikke glas niet eenvoudig. Duikers hebben ook gezegd dat doorgangen in het schip worden geblokkeerd door meubilair. (NU.nl)…[+]