Pakistan arresteert man voor verspreiden desinformatie

Pakistan arresteert man voor verspreiden desinformatie

PAKISTAN – De Pakistaanse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het verspreiden van desinformatie over de dodelijke steekpartij in de Engelse plaats Southport eind juli. De desinformatie leidde de dagen erna tot rellen in verschillende Britse steden.

De verdachte, een 32-jarige man, werkte voor een website die zich voordeed als nieuwssite, melden AP en BBC. Kort na de steekpartij, waarbij drie meisjes om het leven kwamen, publiceerde de site een artikel. In dat artikel stonden een verkeerde naam en identiteit van de dader. Zo werd gezegd dat het om een asielzoeker ging die per boot naar Engeland was gekomen. Dat kwam niet overeen met de informatie van de politie, die verklaarde dat de dader in Cardiff was geboren. Maar het bericht met desinformatie werd al snel massaal gedeeld op sociale media.

De desinformatie wakkerde rellen aan in verschillende Britse plaatsen. Een dag na de steekpartij vielen relschoppers een moskee in Southport aan. In de dagen daarop waren er ook rellen in andere Britse steden. Bij de rellen heeft de politie meer dan duizend mensen aangehouden. (NU.nl)…[+]