Kogels gevonden in lichamen Israëlische gijzelaars uit Gaza

1 (10.00 uur) 'Kogels gevonden in lichamen van Israëlische gijzelaars uit Gaza'

GAZA – In de lichamen van de zes Israëlische gijzelaars die deze week uit Gaza zijn gehaald, zijn kogels gevonden, aldus de actiegroep Hostage Families Forum op donderdag, die zich beroept op recente autopsierapporten.

De opmerkingen kwamen een dag nadat de Amerikaanse president Joe Biden druk uitoefende op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over de urgentie van het sluiten van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas in Gaza en de vrijlating van gijzelaars die daar worden vastgehouden. In totaal zouden er nog 109 gijzelaars in Gaza zijn. Ongeveer een derde van hen zou dood zijn en het lot van de anderen is onbekend.

“In elke minuut dat de deal niet wordt afgerond, kan een andere gijzelaar het leven verliezen. Het is voor iedereen duidelijk dat de terugkeer van de gijzelaars alleen mogelijk is door een deal”, zei de actiegroep. De groep meent dat de berging van zes lichamen geen succes was, maar eerder een bewijs van het falen van de regering om op tijd een deal te sluiten en de gijzelaars levend terug te brengen. (De Telegraaf)

…[+]