Boca-verdediger krijgt snelste rode kaart ooit in Zuid-Amerikaans toernooi

12.00 Boca-verdediger krijgt snelste rode kaart ooit

VOETBAL – Voor Boca Juniors-verdediger Luis Advíncula werd de wedstrijd tegen Cruzeiro er een om snel te vergeten. De Peruaan kreeg al na negen seconden een rode kaart nadat hij een spijkerharde overtreding had gemaakt.

Advíncula beging de overtreding in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) in de achtste finales van de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. Nooit eerder pakte een speler in een toernooi van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol sneller een rode kaart.

Na negen seconden was de wedstrijd voor Advíncula voorbij. De 34-jarige routinier speelde de bal te ver voor zich uit en plantte vervolgens zijn noppen vol op de enkel van tegenstander Lucas Romero.

Scheidsrechter Wilmar Roldán had wat bedenktijd nodig, maar besloot na een halve minuut de tot tranen toe geroerde Advíncula van het veld te sturen.

In de Copa Libertadores (equivalent van de Champions League) pakte Alejandro Bernal in 2014 al eens na 27 seconden rood. In de Copa Sudamericana zag Pablo Heredia zijn wedstrijd in 2015 al na twintig seconden eindigen.

Boca Juniors, met voormalig AZ-keeper Sergio Romero op doel, ging vervolgens onderuit met 2-1. De Argentijnen hadden de eerste wedstrijd nog met 1-0 gewonnen. In de penaltyreeks mikte Cruzeiro beter dan Boca Juniors, waardoor de Brazilianen zich plaatsten voor de kwartfinales. (NU)…[+]