Lichaam dochter Britse techmiljardair als laatste gevonden bij zeiljacht Sicilië

4 Lichaam dochter Britse techmiljardair als laatste gevonden

SICILIЁ –  Duikers hebben bij het gezonken zeiljacht voor de kust van Sicilië het lichaam gevonden van de laatste vermiste opvarende, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het gaat om de achttienjarige Hannah Lynch. Daarmee hebben de duikers de lichamen van alle vermisten gevonden.

Zij was de dochter van de eigenaar van het schip, techondernemer Mike Lynch. Zijn lichaam werd afgelopen woensdag al gevonden. Het zeilschip zonk in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag tijdens een windhoos. Volgens de Italiaanse kustwacht zonk het schip binnen vijf minuten.

Aan boord waren 22 mensen, van wie 15 konden worden gered. Kort na het ongeluk was al duidelijk dat één opvarende verdronken was. Het lichaam van een kok werd maandag in de buurt van het wrak gevonden. Zes anderen waren in eerste instantie vermist.

Afgelopen woensdag vonden duikers al de lichamen van vijf vermisten. Die lichamen werden afgelopen woensdag en donderdag boven water gehaald. Het schip ligt op 50 meter diepte en de gangen en ruimtes in het schip zijn smal. Daardoor is het voor duikers moeilijk om het wrak uit te kammen.

De brandweer beschreef de zoektocht naar de vermisten als een “lange en nauwkeurige” operatie. Meer dan vierhonderd mensen zijn bij de zoektocht en berging van de lichamen en het schip betrokken. Onder hen zijn 28 gespecialiseerde duikers, meldt persbureau Reuters.

De politie onderzoekt het ongeluk. Daarbij heeft ze onder meer de kapitein van het schip, bemanningsleden en passagiers ondervraagd. (NU)…[+]

 Fototekst: Duikteams voeren uit om het lichaam van Hannah Lynch te vinden. (AFP)