Braziliaan held van de dag in Spanje door jongetje van balkon te redden

5 Braziliaan held van de dag in Spanje

ALICANTE  – Een 29-jarige Braziliaanse schilder, Felipe David Souza, heeft zich heldhaftig gedragen door het leven van een kind te redden in Alicante, Spanje. Souza hoorde geschreeuw buiten en zag een 6-jarige jongen gevaarlijk op de rand van een balkon op de derde verdieping balanceren en kwam in actie.

Het jongetje, dat lijdt aan autisme, stond stijf van de angst met één been bungelend over de reling. Een menigte die toekeek, schreeuwde vol wanhoop dat hij weer terug naar binnen moest klimmen. Maar dat durfde hij niet.

Zonder aarzeling klom Souza vervolgens uit het raam en schuifelde over een smalle richel naar het kind toe. Hij wist de jongen uiteindelijk veilig op het balkon te krijgen, terwijl omstanders beneden kussens klaarlegden voor het geval het kind zou vallen. “We voelden allemaal ons hart in de keel kloppen”, aldus een lokale café-eigenaar.

Voor Souza, die al negen jaar in Spanje woont, was de situatie ook spannend, zegt hij zelf. “Het was weliswaar een korte afstand, maar het voelde wel erg lang.” De ouders bedankten hem na afloop voor zijn daad. Zij konden zelf niet helpen, omdat ze naar eigen zeggen in slaap waren gevallen.

De gemeente Alicante heeft aangekondigd dat Souza’s moed in november zal worden erkend tijdens een officiële ceremonie. De Braziliaan heeft eerder racisme in Spanje meegemaakt, maar zegt dat hij dezelfde keuze zou maken als hij opnieuw in een dergelijke situatie terecht komt. “Natuurlijk zou ik het vijftig keer opnieuw doen als het moet”, aldus Souza. (De Telegraaf)…[+]

Fototekst: Felipe David Souza op het balkon om de jongen te redden.