Verdachte aangehouden na mesaanval in Duitsland

Verdachte aangehouden na mesaanval in Duitsland

DUITSLAND – De politie van Noordrijn-Westfalen heeft zaterdag een aanhouding verricht naar aanleiding van de mesaanval vrijdagavond in Solingen. Mogelijk heeft de aangehouden persoon contact gehad met de dader. Die is nog steeds voortvluchtig nadat hij drie mensen had doodgestoken en acht had verwond.

De Duitse politie schrijft dat er een persoon is aangehouden, maar meldt niet waar dat gebeurde. Op de persconferentie meldt de politie dat het om een vijftienjarige jongen gaat. Op verschillende plekken worden nog huiszoekingen gedaan. Er wordt nog onderzocht wat de reden achter de aanslag is. Op het moment denkt de politie dat het om één dader gaat.

De mesaanval vond vrijdagavond plaats tijdens een groot festival, ter viering van het 650-jarig bestaan van Solingen. Een man stak met een mes op het publiek in. Een aantal mensen stak hij volgens de politie in hun nek, waardoor ze ter plekke overleden.

Bij de aanval kwamen twee mannen van 67 en 57 jaar en een vrouw van 56 jaar om het leven. De politie meldt dat een van de andere slachtoffers ernstig gewond is. Eerder werd gemeld dat er vijf mensen zwaargewond waren en drie personen lichtere verwondingen hadden opgelopen.

De politie sluit niet uit dat het om een terroristische aanslag gaat. Er is nog geen beschrijving van de vermeende dader uitgegeven. Volgens Duitse media zou het mes waarmee de steekpartij vermoedelijk werd uitgevoerd gevonden zijn. Dat is nog niet bevestigd door de politie. Wel heeft zij meerdere messen op de locatie gevonden tijdens het onderzoek. De politie roept mensen op om tips en eventuele informatie met hen te delen via een speciaal opgestelde tiplijn. (NU.nl)…[+]