Journalisten van persbureau Reuters getroffen door aanval op hotel in Oekraïne

2

OEKRAINE – Bij een aanval op een hotel in de Oost-Oekraïense stad Kramatorsk in de Donetsbekken, zijn drie journalisten van persbureau Reuters getroffen. Twee van hen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een ander wordt vermist, meldt het persbureau zelf.

 Drie andere leden van het team zijn wel veilig. De gouverneur van de regio Donetsk, Vadym Filasjkin, schrijft op Telegram dat de aanval het werk was van Rusland. “De autoriteiten, politie en hulpverleners zijn ter plekke aan het werk. Er wordt puin geruimd en er is een reddingsoperatie opgetuigd.” Het Russische ministerie van Defensie heeft nog niets over de aanval gezegd.

 Reuters zegt dat het hotel getroffen lijkt te zijn door een raket. “We proberen dringend meer informatie te achterhalen, in samenwerking met de autoriteiten in Kramatorsk. We ondersteunen onze collega’s en hun families. Als we meer informatie hebben, komen we met een update”, laat het persbureau weten. Persbureau AFP meldt dat de gewonden uit Oekraïne, de VS en het VK komen. Dat heeft Reuters zelf nog niet bevestigd. (NU.nl)…[+]