Namibië schiet olifanten, nijlpaarden en zebra’s af om bevolking te voeden

Namibië schiet olifanten, nijlpaarden en zebra's af om bevolking te voeden

NAMIBIE – Namibië is begonnen met het afschieten van honderden wilde dieren. Met het vlees van onder meer olifanten, nijlpaarden en zebra’s wil de Namibische regering de honger onder de bevolking tegengaan. Het land kampt met de ergste droogte in honderd jaar.

De Namibische regering riep in mei de noodtoestand uit vanwege de droogte. Daarnaast hebben honderdduizenden Namibiërs dit voorjaar al een beroep moeten doen op noodhulp van de regering. Inmiddels hebben meer dan een miljoen inwoners van het land met een voedseltekort te maken.

Daarom is Namibië begonnen met de gecontroleerde jacht op wilde dieren. Het ministerie van Milieu en Toerisme zegt in een verklaring die persbureau Reuters heeft gezien dat er wordt gejaagd op plekken waar al te weinig grasland en watervoorraden zijn voor de dieren. Er zijn inmiddels 157 dieren afgeschoten, die samen goed waren voor 56.800 kilo vlees.

De komende tijd moeten nog zeker 300 zebra’s, 83 olifanten, 30 nijlpaarden en 60 buffels worden afgeschoten. Ook elandantilopen, impala’s en gnoes staan op de lijst van af te schieten dieren. De jacht is het goed recht van de regering, stelt het ministerie. In de grondwet van Namibië staat dat de natuurlijke hulpbronnen van het land ten goede van de bevolking moeten komen. (De Telegraaf)…[+]