Saudi-Arabië wil na WK voetbal ook Olympische Spelen organiseren

De olympische vlag en de olympische ringen _ Historiek

Saudi-Arabië wil naast het wereldkampioenschap voetbal ook de Olympische Spelen organiseren. “Wij als land bereiden ons voor om steeds meer en meer te doen en ik denk dat de Olympische Spelen een logische volgende stap zijn. Maar, pas als we er klaar voor zijn”, zei prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud.

Saudi-Arabië zet de laatste jaren vol in op grote sportevenementen. Zo ging er veel geld in het halen van internationale voetbalsterren om de binnenlandse competitie aansprekender te maken. In december 2022 vertrok Cristiano Ronaldo naar het Saudische Al-Nassr. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zou zo’n 70 miljoen euro per jaar verdienen, een bedrag dat via commerciële afspraken zelfs op kan lopen tot 200 miljoen euro per jaar.

Saudi-Arabië organiseert in 2034 waarschijnlijk het wereldkampioenschap voetbal. En de komende twaalf jaar de nieuwe Olympische Spelen voor e-sporten.

Het land lijkt kans te maken op de Spelen van 2036, waar mogelijk ook Qatar en Egypte in geïnteresseerd zijn. Indonesië, Turkije, India en Chili hebben eerder bevestigd een bid voor de bereiden voor de Spelen van 2036.

De komende Olympische Zomerspelen zijn in 2028 in Los Angeles, vier jaar later gevolgd door Brisbane in Australië. (NOS)…[+]