Coronavirus waart rond in peloton:  Thymen Arensman verlaat Vuelta

15.00 Coronavirus waart rond in peloton

WIELRENNEN –  Thymen Arensman gaat woensdag niet van start in de elfde etappe van de Vuelta a España. De renner van INEOS Grenadiers is besmet met het coronavirus.

“Na het vertonen van symptomen van corona en het afleggen van een positieve test zal Thymen Arensman niet meer van start gaan in de elfde etappe van de Vuelta”, meldt zijn ploeg INEOS op X.

Arensman voelde zich de afgelopen dagen al niet 100 procent fit. De Gelderlander begon de Vuelta als gedeeld kopman van INEOS, maar kon uiteindelijk geen rol van betekenis spelen. Hij stond 72e in het algemeen klassement.

De 24-jarige Arensman is niet de eerste renner die de Ronde van Spanje heeft verlaten vanwege corona. Ook teamgenoot Laurens De Plus, João Almeida (UAE Team Emirates), Harold Martín López (Astana) en Patrick Konrad (Lidl-Trek) zijn officieel vanwege een coronabesmetting uit de Vuelta gestapt.

Arensman nam voor de vijfde keer op rij deel aan de Vuelta. Het was zijn tweede grote ronde van het jaar, na zijn zesde plaats in de Giro d’Italia in het voorjaar.

De Vuelta gaat verder met een heuvelrit van 166 kilometer. Klassementsleider Ben O’Connor heeft een voorsprong van bijna vier minuten op nummer twee Primoz Roglic. De Ronde van Spanje eindigt op 8 september met een tijdrit in Madrid. (NU)…[+]