Meeste leerlingen hebben herkansing in rekenen

5-meeste-leelringen

PARAMARIBO – Bij de meeste leerlingen die deelnemen aan de herkansingschool van 26 augustus tot en met 6 september, gaat het om het verbeteren van hun rekenvaardigheden om alsnog over te kunnen gaan naar het volgende leerjaar. Helima Poese, directeur Algemeen Vormend Onderwijs bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, meldt dat er dagelijks nieuwe aanmeldingen binnenkomen. De lessen worden verzorgd op 30 scholen, met in totaal 175 leerkrachten die zich hebben aangemeld om een bijdrage te leveren. Dit aantal kan oplopen tot 180, maar meer dan dat aantal leerkrachten kan niet worden geaccommodeerd vanwege betalingskwesties.

Leerkrachten geven aan dat veel leerlingen moeite hebben met vermenigvuldigen en hoofdrekenen. Ze hopen dat het ministerie methoden ontwikkelt om de leerlingen hierbij te ondersteunen. De leerkrachten benadrukken dat er al langere tijd zorgen zijn over het niveau van rekenen, lezen en schrijven, en dat het doorstroombeleid heeft bijgedragen aan grote hiaten in rekenvaardigheden. Deze hiaten zijn volgens hen niet in twee weken op te lossen.

Ondanks de uitdagingen is Poese optimistisch dat de doelstellingen van het ministerie zullen worden behaald. De leerlingen die deelnemen aan de herkansingschool zullen op 9 en 10 september een toets afleggen, die bepaalt of ze overgaan naar het volgende schooljaar…[+]