Surinaamse Brouwerij ondersteunt Eerste I-REC-uitgiftes in Suriname

10 Surinaamse Brouwerij

PARAMARIBO – De Surinaamse Brouwerij kondigt haar betrokkenheid aan bij de eerste uitgiftes van International Renewable Energy Certificates (I-REC) in Suriname, een belangrijke stap in de inspanningen richting een duurzame toekomst en volledig in lijn met onze lange termijn Brouwen aan een Beter Suriname duurzaamheidsambitie. In een historische ontwikkeling voor de duurzame energie-inspanningen in Suriname heeft de Surinaamse Brouwerij zich onlangs aangesloten bij de eerste uitgiftes van I-REC’s, in samenwerking met de Suriname Energy Chamber.

Deze certificaten bevestigen het gebruik van 47% groene energie, van het totaal energieverbruik in het productieproces, uit hernieuwbare energiebronnen en onderstrepen de toewijding van de brouwerij aan milieuvriendelijke productieprocessen. Met deze investering bestaat 100% van de elektrisch energie verbruik in het productieproces uit groene energie. “We zijn verheugd om deel uit te maken van deze historische stap in Suriname”, zegt Margarita van der Zwart, Corporate Affairs Manager van de Surinaamse Brouwerij. “Onze deelname aan de I-REC-uitgiftes toont onze inzet voor duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk.”

De I-REC’s, uitgegeven door de Suriname Energy Chamber, zijn bedoeld om de transparantie en geloofwaardigheid van hernieuwbare energieprojecten te vergroten. Dit initiatief zal niet alleen bijdragen aan de milieudoelstellingen van de brouwerij, maar ook aan de bredere inspanningen om duurzame energie te bevorderen en de verwachting is dat verschillende bedrijven dit voorbeeld snel zullen gaan volgen. “Door deel te nemen aan dit programma, kunnen we onze klanten en consumenten verzekeren dat onze producten worden gemaakt met hernieuwbare energie”, aldus Margarita van der Zwart, hoofd Duurzaamheid bij de Surinaamse Brouwerij. “Dit is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om duurzame praktijken te integreren in al onze bedrijfsactiviteiten.”

…[+]