Bewoners Vredenburg Serie B al langer dan een jaar verstoken van drinkwater

Bewoners-Vredenburg-Serie-B

PARAMARIBO – Bewoners van Vredenburg Serie B en omgeving zijn al langer dan een jaar en vier maanden verstoken van drinkwater uit de kraan. Ze zitten met de handen in het haar. Een buurtbewoner vertelt dat het soms dagen duurt voordat er überhaupt water uit de kraan komt, maar dat ze wel elke maand een rekening van de Waterleiding gepresenteerd krijgen. Ze vraagt zich af waarom er niets gedaan is om het probleem op te lossen. “Gezien we nu in de droge tijd zitten waarbij het ontzettend heet is, is het ondoenlijk dat er geen water uit de kraan komt. Ik ben afhankelijk van het kopen van water en dat komt mij ook heel duur uit”,  aldus een andere buurtbewoner.

De bewoners zijn van mening dat ze dit probleem steeds weer aankaarten bij de klantenservice van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), echter zonder het gewenste resultaat. Ze vragen zich af of ze geen recht hebben op schoon drinkwater uit de kraan. Een van de buurtbewoners zegt dat ze voorheen water kocht, maar daarmee is gestopt omdat de kosten voor vracht en vervoer enorm zijn gestegen. Ze krijgt pas tussen 2 uur in de ochtend en half 4 in de ochtend wat water uit de kraan, waardoor haar durotank een beetje kan worden gevuld.

Ze heeft dit probleem al vaak aangekaart bij SWM, maar kreeg van een medewerker te horen dat ze in een risicogebied zitten en daarom weinig tot geen water uit de kraan krijgen. Ze vraagt zich af waarom SWM niets doet om het probleem op te lossen, aangezien ze weten dat het om een risicogebied gaat. De buurtbewoners vertellen dat ze bijna geen kleren kunnen wassen omdat ze zo min mogelijk water proberen te gebruiken, wat voor hen echt duur is.

Een buurtbewoner vertelt dat er personen in de omgeving zijn die illegaal water tappen en dat zij dit probleem met bewijsmateriaal heeft aangekaart bij de SWM. Ze hoopt dat het bedrijf een onderzoek instelt, omdat het volgens haar mogelijk is dat door deze praktijken zij geen water uit de kraan krijgt. Ze stelt ook dat het Houttuinproject en de omgeving met hetzelfde probleem kampen. De buurtbewoner benadrukt dat, gezien de extreme hitte waarmee we nu geconfronteerd worden, het van groot belang is dat er voldoende drinkwater uit de kraan komt. De buurtbewoners hopen dat dit probleem snel tot het verleden kan behoren en hopen dat SWM het probleem zo snel mogelijk oplost…[+]