Boeren willen dat president afspraken op papier zet

10 Boeren willen dat president

NICKERIE – De Belangengroep Padieboeren in Nickerie eist dat de mondelinge afspraken die gemaakt zijn met president Chandrikapersad Santokhi schriftelijk worden vastgelegd. De boeren benadrukken dat ze geen vertrouwen meer hebben in mondelinge toezeggingen, omdat eerdere afspraken vaak niet zijn nagekomen.

Aanvankelijk had de president beloofd dat de boeren binnen een week zouden worden betaald zodra hun administratie op orde was. Hoewel de boeren hun stukken hebben ingediend, werd vervolgens medegedeeld dat er eerst een onderzoek door een team van de president moest plaatsvinden. Bij een tweede ontmoeting werd hen verteld dat de uitbetaling pas begin oktober zou plaatsvinden, omdat de minister van Financiën nog enkele zaken moest afronden.

De boeren voelen zich bedrogen en geloven dat de regering hen aan het lijntje houdt. Ze hebben alle vertrouwen verloren en eisen nu dat de afspraken schriftelijk worden vastgelegd om zekerheid te krijgen.

Momenteel zijn de boeren bezig met de oogst in Nickerie, maar ze ontvangen wederom geen goede prijs voor hun producten. Ze wachten nog steeds op hun schadevergoeding en vrezen opnieuw verliezen te lijden bij deze oogst. Ashwin Jagmohansing, woordvoerder van de Belangengroep Padieboeren Nickerie, geeft aan dat er geen reactie komt op telefoontjes naar de minister of president voor nadere informatie. Volgens de president is er SRD 7 miljoen gereserveerd voor de boeren die schade hebben geleden tijdens de vorige oogstperiode…[+]