Surinaamse topatleet Pomba op trainingskamp in Frankrijk

(19.00 uur) Surinaamse topatleet Pomba op trainingskamp in Frankrijk

ATLETIEK – De beste langeafstandsloper van Suriname, Janiek Pomba, is naar Frankrijk vertrokken voor een intensief trainingskamp. Als alles volgens plan verloopt, zal hij daar tot 28 september blijven om zich voor te bereiden op een reeks wedstrijden later dit jaar.

Pomba heeft grote ambities voor de komende maanden en is naar Frankrijk afgereisd om zijn vorm verder aan te scherpen. Na het trainingskamp zal hij op 28 september naar Nederland vertrekken om deel te nemen aan drie belangrijke wedstrijden. Op 29 september doet hij mee aan de 5 km-wedstrijd in Tilburg, gevolgd door de halve marathon in Breda op 6 oktober. Hij sluit zijn programma af met de 4 Mijl van Groningen op 13 oktober. Daarna keert hij terug naar Suriname om zijn studie aan het Natin te vervolgen.

Dit jaar heeft Pomba al indrukwekkende prestaties neergezet. Op 1 mei won hij de 10 km snelloop van Telesur met een tijd van 33 minuten en 32 seconden. In maart veroverde hij de 5000 meter in Saint-Laurent, Frans-Guyana, in een persoonlijk record van 16 minuten en 0,51 seconden. Eerder in januari triomfeerde hij in de 10 km van de Bigi Broki Waka, waar hij de finish bereikte in 33 minuten en 25 seconden.

Foto: Janiek Pomba, Surinaamse langeafstandsloper, is vertrokken naar Frankrijk voor deelname aan een trainingskamp. (Foto: Pomba)

…[+]