Medepassagier overleden bij zware aanrijding in Commewijne

medepasagier overleden

PARAMARIBODe 45-jarige C.M. is zondag omgekomen bij een frontale botsing tussen twee auto’s op de Oost-Westverbinding in Commewijne, ter hoogte van kilometer 39. C.M., die naast de bestuurder zat, raakte bekneld door de aanrijding en was overleden voordat de brandweer hem uit het voertuig kon bevrijden. Een arts stelde ter plaatse zijn dood vast.

De politie van Richelieu ontving rond 17:30 uur een melding van het ongeluk. De 42-jarige bestuurder M.K. reed alleen in een grijze auto vanuit de richting van Tamanredjo, terwijl de bestuurster J.P. (42) in de tegenovergestelde richting reed met drie passagiers, waaronder C.M. Op een gegeven moment kwamen de voertuigen frontaal met elkaar in botsing, waarbij C.M. zwaar werd getroffen.

Omstanders wisten J.P. en haar twee andere passagiers, F.P. (25) en P.A. (30+), uit het voertuig te halen voordat de hulpdiensten arriveerden. Ook M.K. werd door omstanders uit zijn voertuig bevrijd. Alle inzittenden waren zwaargewond en op dat moment niet aanspreekbaar. De gewonden werden per ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht.

De voertuigen liepen aanzienlijke schade op. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van C.M. voor obductie in beslag genomen door de politie…[+]